Chatblis Kattenblog

Op onze blog duiken we in allerlei onderwerpen: van basisverzorging, voeding, en gezondheidsadvies, tot diepgaande artikelen over het gedrag en de psychologie van katten.

We verkennen ook de nieuwste trends in kattenspeeltjes en accessoires, zodat je altijd op de hoogte bent van de beste producten voor jouw harige vriend.

Ben je op zoek naar advies over hoe je je kat het beste kunt verzorgen of gewoon een paar schattige kattenfoto's wilt bekijken, je bent hier aan het juiste adres. We kijken ernaar uit om samen onze liefde voor katten te delen. 

 

Chatblis is geen dierenarts: alle content, informatie en tips op dit blog zijn bedoeld om je te inspireren en hebben een informatief karakter. Heeft je kat klachten of problemen en twijfel je over de gezondheid van je kat? Ga dan altijd naar de dierenarts.

 

De Noorse Boskat

De Noorse Boskat is een prachtig kattenras dat bekend staat om zijn robuuste bouw, lange vacht en wilde uitstraling. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken van de Noorse Boskat:

Lees meer »

Gevaarlijke Slakken voor Katten: Wat Je Moet Weten!

Hoewel ze er onschuldig uitzien, kunnen slakken een verborgen gevaar vormen voor katten. Slakken zelf zijn meestal niet direct schadelijk voor katten, maar ze kunnen parasieten en ziekten overdragen die ernstig kunnen zijn voor de gezondheid van je huisdier. In deze blog gaan we dieper in op waarom slakken gevaarlijk kunnen zijn voor katten en hoe je je kat kunt beschermen.

Lees meer »

De Ragdoll

De Ragdoll is een populair kattenras dat bekend staat om zijn grote formaat, pluizige vacht en ontspannen karakter. Hier zijn enkele belangrijke punten over de Ragdoll:

Lees meer »

De Perzische Langhaar

De Perzische kat, ook wel bekend als de Perzische langhaar, is een van de oudste en meest herkenbare kattenrassen ter wereld. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken van de Perzische langhaar:

Lees meer »

De Exotic Shorthair

De Exotic Shorthair is een kattenras dat veel lijkt op de Perzische kat, maar met een kortere vacht. Hier zijn enkele belangrijke punten over de Exotic Shorthair:

Lees meer »

De heilige Birmaan

De Heilige Birmaan, soms ook wel Birmaanse kat genoemd, is een elegant en charmant kattenras met een rijke geschiedenis en opvallende kenmerken. Hier zijn enkele belangrijke punten over de Heilige Birmaan:

Lees meer »

De Selkirk Rex

De Selkirk Rex is een kattenras dat bekend staat om zijn krullende vacht en vriendelijke karakter. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken van de Selkirk Rex:

Lees meer »

Vis voor katten: een gezonde keuze of niet?

Als katteneigenaar heb je je vast wel eens afgevraagd of vis goed is voor je pluizige vriend. Hoewel vis veel voordelen kan bieden, zijn er ook enkele overwegingen die je moet maken voordat je dit regelmatig aan het dieet van je kat toevoegt.

Lees meer »

De Siberische Kat

De Siberische kat is een kattenras dat bekend staat om zijn weelderige vacht, vriendelijke karakter en hypoallergene eigenschappen. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken van de Siberische kat.

Lees meer »

De Sphynx

De Sphynx is een uniek kattenras dat bekend staat om zijn haarloze uiterlijk en levendige persoonlijkheid. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken van de Sphynx.

Lees meer »